ساختار های دستوری در PHP

<?php …. php کدها و دستورات مورد نظر به زبان …. ; ?> مثال : <
ساختار دستوری PHP :
صفحات PHP از دو جزء اصلی تشکیل شده اند :
تگ های HTML : ساختار صفحه های PHP ، کاملا با صفحه های HTML یکسان هستند . با این تفاوت که در این صفحات ، علاوه بر تگ های HTML می توان اسکریپت هایی را به زبان PHP برای اجرای دستورات مورد نظر خود ، به آنها اضافه نمایید . در این صفحات سایر اجزا با همان کد و ساختار صفحات HTML تعریف می شوند .
اسکریپت های PHP : می توانید در هر جای صفحات PHP ، کدها و دستورات خود را که با این زبان نوشته اید را اضافه کنید . هر بلوک اسکریپت PHP ، همواره با عبارت php?> شروع شده و به عبارت <? خاتمه می یابد . دستورات مورد نظر بین این دو عبارت قرار می گیرند . هر خط دستوری PHP باید با عبارت سمیکلون ; به پایان برسد . این عبارت باعث می شود تا کدهای دستوری ، از هم جدا شده و قابل تشخیص شوند .
شکل کلی ( Syntax ) نوشتن یک اسکریپت PHP به صورت زیر است :
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ |
<?php .... php کدها و دستورات مورد نظر به زبان .... ; ?> مثال : <?php echo "Hello World" ; ?> |
صفحات PHP بر روی سرور اجرا شده و سپس نتایج خروجی به صورت کدهای ساده شده HTML و جاوا اسکریپت ، برای اجرا به مرورگر کامپیوتر کاربر ارسال می شود .
نکته :
در نسخه های جدید PHP ، می توان ساختار اسکریپت را به صورت خلاصه شده زیر نیز نوشت . اما برای سازگاری بهتر با تمامی ورژن ها ، استفاده از متد قبلی توصیه می شود :
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ |
<? .... php کدها و دستورات مورد نظر به زبان .... ; ?> مثال : <? echo "Hello World" ; ?> |
نحوه قرار دادن اسکریپت های PHP در صفحات :
در مطلب قبلی ساختار نوشتن اسکریپت ها به زبان PHP را به شما نشان دادیم . پس از نوشتن اسکریپت ها ، آن ها را می توانید در هر جای صفحه قرار دهید. گفتیم که ساختار صفحات PHP کاملا شبیه به صفحات HTML است . در مثال زیر یک صفحه کامل PHP را که در آن اسکریپت هم قرار گرفته به شما نمایش داده ایم .
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ |
< html > < head > </head> <body> < p > This is a HTML Paragraph < /p > <?php echo "Hello World" ; ?> </body> </html> |
قرار دادن توضیحات comments در اسکریپت های PHP :
گاهی اوقات می خواهید توضیحاتی را در صفحه قرار دهید ، تا در مراجعات بعدی راهنمای شما باشند . یا اینکه اگر کسی غیر از خودتان سورس کد صفحه را مطالعه می کند ، بتواند دریابد هر بخش صفحه چیست و برای چه منظور استفاده می شود . توضیحات را می توانید در هر جای صفحه که بخواهید قرار دهید .
به این توضیحات در طراحی وب comments می گویند . توضیحات توسط مرور گرها نمایش داده نشده و از دید کاربر مخفی هستند و فقط در سورس کد صفحه قابل مشاهده می باشند .
چنانچه توضیح در حد یک خط باشد ، با قرار دادن کد // در ابتدا خط ، توضیح خود را بعد از آن بنویسید .
ولی چنانچه حجم توضیح بیش از یک خط باشد ، باید علامت */ را در ابتدای توضیح و علامت /* را در انتهای آن قرار دهید . از این روش برای توضیحات چند خطی استفاده می شود .
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ |
// متن توضیح تک خطه /* خط ۱ توضیح خط ۲ توضیح خط ۳ توضیح ... */ |
مثال : درمثال زیر در یک صفحه PHP هم توضیح یک خطی و هم چند خطی قرار داده ایم . دقت کنید که این توضیحات در خروجی نمایش داده نمی شوند :
۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ |
< html > < head > </head> <body> < p > This is a HTML Paragraph < /p > <?php // متن توضیح یک خطی echo "Hello World" ; /* خط ۱ توضیح چند خطی خط ۲ توضیح چند خطی ... */ ?> </body> </html> |


نظرات کاربران